Τα Νέα μας
img13_28.jpg
Ζούμε σε μία εποχή ραγδαίων εξελίξεων στο χώρο της Ιατρικής. Μία από αυτές στο χώρο της Παθολογίας αποτελούν και οι πρωτοποριακές βιολογικές και άλλου είδους ενδοφλέβιες θεραπείες για μια τεράστια ποικιλία ρευματολογικών (ρευματοειδής αρθρίτιδα, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα), δερματολογικών (ψωρίαση κατά πλάκας), νευρολογικών (σκλήρυνση κατά πλάκας, περιφερικές νευροπάθειες), γαστρεντερολογικών (νόσος Crohn, ελκώδης κολίτιδα), αιματολογικών (σιδηροθεραπεία, θρομβοπενία) και άλλων νοσημάτων π.χ οστεοπόρωση.
img14_29.jpg
Mε το όρο θυρεοειδίτιδα αναφερόμαστε σε μία ευρεία ομάδα διαταραχών, που χαρακτηρίζονται από κάποια μορφή φλεγμονής του θυρεοειδή αδένα.
img15_30.jpg
Στην σημερινή εποχή η σημασία της πρόληψης είναι σπουδαία και ουσιώδης και αποτέλεσμα αυτής είναι η καλύτερη ποιότητα ζωής και η αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης. Πλήθος εργαστηριακών εξετάσεων προσφέρουν την πρώιμη διάγνωση σε ασθένειες οι οποίες παλαιότερα θεωρούνταν θανατηφόρες. Όπως είναι γνωστό ακόμη και η πρώιμη διάγνωση του καρκίνου έχει την δυνατότητα να καταστήσει τη νόσο καλοήθη και ιάσιμη.
img9_24.jpg
Λίγο πριν επιστρέψει στα γήπεδα για τη νέα αγωνιστική περίοδο, η γυναικεία ομάδα καλαθοσφαίρισης SONY Αθηναϊκός Α.Σ. Βύρωνα, επισκέφτηκε την Αθηναϊκή Mediclinic για τον καθιερωμένο ιατρικό έλεγχο και όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.
img7_1.jpg
Σε μία εποχή που η κάθε αξία αποκτά τη δική της ιδιαίτερη σημειολογική βαρύτητα, η Αθηναϊκή Mediclinic έρχεται με μία νέα φιλοσοφία να συμβάλει στην προσφορά υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου.
img5_2.jpg
Η χειρουργική χωρίς νοσηλεία και διανυκτέρευση στο νοσοκομείο δεν είναι μια καινούρια θεωρία. Για αιώνες οι χειρουργικές επεμβάσεις πραγματοποιούνταν εκτός νοσοκομείων. Η πρόοδος στις χειρουργικές τεχνικές και στα φάρμακα έδωσαν τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται όλο και πιο σύνθετες επεμβάσεις αυξάνοντας το κόστος και τη διάρκεια νοσηλείας.
img4_4.jpg
Έχοντας ως κοινό στόχο την άριστη φροντίδα και την αποκατάσταση της υγείας των ασθενών, το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό αποτελούν τη θεραπευτική ομάδα της Αθηναϊκής Mediclinic. Με σεβασμό στις πολύτιμες γνώσεις και την εμπειρία του παρελθόντος, το νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής τιμά το παρόν και προσβλέπει με όραμα στο μέλλον.
img3_5.jpg
Είναι φανερό πως η ιατρική επιστήμη μεταλλάσσεται ραγδαία: νέες τεχνολογίες, νέα στοχευμένα φάρμακα, αποκρυπτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος και πολλά άλλα. To 1992 σε ένα Πανεπιστήμιο του Καναδά, μία ομάδα με επικεφαλής τον Gordon Guyatt, επινόησε έναν όρο που έμελε να φέρει τεράστια ανατροπή στον τρόπο άσκησης της ιατρικής.
H Αθηναϊκή Μediclinic ακολουθώντας τις επιστημονικές εξελίξεις και τις απαιτήσεις των καιρών, ενισχύει τη χειρουργική χωρίς διανυκτέρευση, κα­θώ­ς και τις θεραπευτικές αγωγές σε εξωνοσοκομειακή βάση.
Οι τεχνολογικές εξελίξεις στην ενδοσκόπηση έχουν επιτρέψει την ευχερή ανεύρεση, τη λήψη βιοψιών καθώς και την ασφαλή αφαίρεση των πολυπόδων του παχέως εντέρου.